Ξενοδοχείο Κωνσταντινούπολις Κέρκυρα

H γοητεία της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας

H γοητεία της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας

6 September 2017 • Under: Corfu Town Guides

0

Αναμφισβήτητα, η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας μπορεί να μαγέψει κάθε επισκέπτη που θα σεργιανίσει από τη μια άκρη της (Παλαιό Φρούριο) έως την άλλη (Νέο Φρούριο). Όλη η ομορφιά και οι «θησαυροί» της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας απλώνονται ανάμεσα στα δύο αυτά Φρούρια, τα οποία και την οριοθετούν.

Η περιπλάνηση στα γραφικά σοκάκια της ή αλλιώς καντούνια, όπως ονομάζονται, θα ζωντανέψουν στον επισκέπτη εικόνες του παρελθόντος καθώς θα περπατά κάτω από τις απλωμένες μπουγάδες, τα διώροφα παραδοσιακά κτίρια, τα περίτεχνα καμπαναριά, τη διάσημη Πλατεία των Λιστών με τις καμάρες, τα Ανάκτορα Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, το Μποσκέτο… Και από εκεί θα βρεθεί μπροστά στη θέα της μεγαλύτερης πλατείας των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα. Εκεί είναι που θα νιώσει ο ταξιδιώτης τη μουσική παράδοση του νησιού αφού πάντοτε υπάρχει κάποιο συγκρότημα, μπάντα ή πλανόδιοι μουσικοί που με τις μελωδίες τους σε ταξιδεύουν στο χρόνο.

Στην άλλη πλευρά της Πλατείας Λιστόν, βρίσκεται το Καμπιέλο. Το Καμπιέλο αποτελεί την πρώτη εικόνα που πρωταντικρίζει κάποιος μπαίνοντας στο λιμάνι της Κέρκυρας. Πρόκειται για την πιο γνωστή συνοικία της Παλιάς Πόλης που συνδυάζει τα παραδοσιακά μεσαιωνικά καντούνια με τα βενετσιάνικα πηγάδια τους, με μυστικές πλατειούλες που εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά σου.

Η θέα της μοναδικής αυτής συνοικίας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το Ιόνιο Πέλαγος. Μια θέα την οποία μπορεί να απολαύσει κανείς και από το αρχοντικό ξενοδοχείο «Κωνσταντινούπολις», το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Καμπιέλο, το λιμάνι, τα Φρούρια και τις ομορφιές της Παλιάς Πόλης.