Ξενοδοχείο Κωνσταντινούπολις Κέρκυρα

H Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι η πρωτεύουσα του νησιού και η πρωτεύουσα της περιφέρειας του Ιονίου. Είναι κτισμένη στην ανατολική παραλία του νησιού πάνω σε μία χερσόνησο, που διαιρεί την πόλη σε δύο τμήματα. Το νέο τμήμα της πόλης χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες πλατείες της, τις μεγάλες λεωφόρους και τα σύγχρονα κτίρια. Το παλιό τμήμα της Κέρκυρας, η «παλιά Πόλη», είναι από τα πιο γραφικά μέρη στην Ελλάδα με τα χαρακτηριστικά καλντερίμια τα γνωστά σε όλους και χιλιοτραγουδισμένα, «καντούνια της Κέρκυρας». Αυτή είναι η παραδοσιακή Κέρκυρα με το εντελώς ξεχωριστό στυλ της μεσαιωνικής πολιτείας.

A view of Corfu Town

Στην πόλη της Κέρκυρας συναντάμε δύο χαρακτηριστικά βενετικά φρούρια. Το Παλιό Φρούριο που είναι χτισμένο πάνω σε μια βραχώδη χερσόνησο με δύο χαρακτηριστικούς λόφους και αποτελεί το ανατολικό άκρο της Πόλης. Το Νέο Φρούριο δεσπόζει στο λόφο του Αγίου Μάρκου, χτίστηκε από τους Βενετσιάνους το 16ο αιώνα, όταν έγινε επιτακτική η ανάγκη προστασίας της πόλης, την ασφάλεια της οποίας δεν μπορούσε πλέον να εξασφαλίσει το Παλιό Φρούριο.

Επίσης, στην πόλη της Κέρκυρας υπάρχουν πολλές παλιές εκκλησίες, σημαντικά μνημεία αρχιτεκτονικής. Εκτός όμως από τα ενετικά μνημεία υπάρχουν πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως η Σπιανάδα μια πανέμορφη πλατεία από τα χαρακτηριστικότερα σημεία της Κέρκυρας, η εκκλησία του πολιούχου Άγιου Σπυρίδωνα, οι τάφοι του Καποδίστρια και του αγωνιστή της επανάστασης Φώτου Τζαβέλα, το σημείο όπου υπήρχε ο τάφος του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού και το ανάκτορο Αχίλλειο, που έχει πάρει το όνομα του από το άγαλμα του Αχιλλέα που βρίσκεται στον κήπο του.


Η «αρχόντισσα του Ιονίου» όμως εκτός από τα πολλά αξιοθέατα διαθέτει και απίστευτες παραλίες που όμως είναι αληθινές.

Η Παλαιοκαστρίτσα. Κρατάει εδώ και δεκαετίες τα σκήπτρα της τουριστικής κίνησης στο νησί και φημίζεται για τα «υπερβολικά» κρύα, γαλαζοπράσινα νερά της.

Paleokastritsa-turquoise

Ο Ίσσος. Είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία της Κέρκυρας, με μεγάλους αμμόλοφους, χρυσή αμμουδιά, ένα σπάνιο κεδροδάσος και τη λίμνη Κορισσίων, τον σημαντικότερο υδροβιότοπο στο νησί, στο πίσω μέρος της. Πρόκειται για μια απέραντη παρθένα έκταση με χρυσή άμμο, που πολλοί ονομάζουν «Σαχάρα της Κέρκυρας».

Sand Dunes on Issos Beach Corfu

Ο Χαλικούνας. Μια στενή λωρίδα γης χωρίζει την παραλία από την προστατευμένη περιοχή της λιμνοθάλασσας των Κορισσίων. Αφήστε τους αμμόλοφους και τις καλαμιές και προχωρήστε από το ξύλινο γεφυράκι σε ένα σπάνιο δάσος με κέδρους και αμμόφιλες ορχιδέες. Ο άνεμος και ο κυματισμός που επικρατεί στην περιοχή κάνουν τον Χαλικούνα ιδανικό για kite surf.

Η Γλυφάδα. Είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Κέρκυρας. Κατάφυτοι λόφοι υψώνονται πάνω από τη χρυσαφένια αμμουδιά και καθρεφτίζονται στα ήρεμα νερά της. Βρίσκεται στους πρόποδες του Πέλεκα, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

Glyfada Beach in Corfu