Ξενοδοχείο Κωνσταντινούπολις Κέρκυρα

Βίδο, το μυστηριώδες νησάκι της Κέρκυρας

Βίδο, το μυστηριώδες νησάκι της Κέρκυρας

6 September 2017 • Under: Corfu Town Guides

0

Από το ξενοδοχείο Κωνσταντινούπολις μπορεί κανείς να αντικρίσει το νησάκι Βίδο. Πρόκειται για ένα καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης της Κέρκυρας, ένα μίλι μακριά από το παλιό λιμάνι, σε απόσταση αναπνοής από τους επισκέπτες του ξενοδοχείου αφού μέσα σε πέντε λεπτά με τα πόδια βρίσκεσαι στο σημείο από όπου ξεκινά το βαρκάκι για το μαγευτικό αυτό νησιωτικό τοπίο.

Πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, δέντρα που ρίχνουν τον ίσκιο τους στην παραλία, κατσικάκια, λαγοί και πέρδικες είναι κάποια από τα στοιχεία που δημιουργούν το άγριο σκηνικό του μυστηριώδους αυτού νησιού. Ο μόνος ήχος που ταράζει την ηρεμία σας είναι ο παφλασμός των κυμάτων και οι ήχοι από τις φώκιες που φιλοξενούνται σε μια από τις παραλιούλες του. Όχι δεν ονειρεύεστε. Ούτε χρειάζεται να ταξιδέψετε μακριά για να απολαύσετε τέτοια φύση και τοπία.

Μπορείτε να νιώσετε τον ενθουσιασμό της εξερεύνησης κάνοντας έναν περίπατο στην ιστορία του νησιού. Θα περάσετε δίπλα από τα Αγγλικά Οχυρά, το Σέρβικο Μαυσωλείο και τις φυλακές οι οποίες κατά τον εμφύλιο χρησιμοποιήθηκαν για την κράτηση πολιτικών κρατουμένων. Θα ανακαλύψετε ξύλινες χειροποίητες ταμπέλες που οδηγούν σε κρυφά μονοπάτια, ξύλινα δεντρόσπιτα πάνω στα δέντρα, πάγκους, παγκάκια και τραπεζάκια φτιαγμένα όλα από παιδικά χέρια καθώς το νησάκι λειτουργεί σαν χώρος εκπαίδευσης των προσκόπων και των ναυτοπροσκόπων στη φυσική ζωή.

Οι παλιοί στάβλοι έχουν αναπαλαιωθεί και λειτουργούν ως εστιατόριο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε την Κέρκυρα με το παλιό φρούριο να βρίσκεται μια ανάσα από το βλέμμα σας, που νιώθεις ότι αν απλώσεις το χέρι σου μπορείς να το αγγίξεις.