Ξενοδοχείο Κωνσταντινούπολις Κέρκυρα

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Κέρκυρα

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Κέρκυρα

15 September 2017 • Under: Χωρίς κατηγορία

0

Ηλιοβασίλεμα στο Παρατηρητήριο του Κάιζερ.

Το Παρατηρητήριο του Κάιζερ βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του Πέλεκα, σε υψόμετρο 270 μέτρων πάνω σε ένα βράχο και ανάμεσα από τις παραλίες του Κοντογυαλού και της Γλυφάδας. Το όνομά του το οφείλει στον αυτοκράτορα της Γερμανίας Γουλιέλμο Β’, γνωστό και ως Κάιζερ ο οποίος πήγαινε σε αυτό το σημείο για να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα.

Η θέα είναι μοναδική και πανοραμική αφού βλέπετε ταυτόχρονα στο εσωτερικό του νησιού αλλά και το Ιόνιο πέλαγος. Όταν ο ήλιος βυθίζεται στη θάλασσα, βάφει με τα χρώματά του όλο τον ορίζοντα που απλώνεται μπροστά σου. Το Παρατηρητήριο διαθέτει και κιάλια με τα οποία μπορείτε να θαυμάσετε όλα αυτά!

 

Ακρωτήρι «Δράστης».

Πρόκειται για ένα ακρωτήρι στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, κοντά στο παραδοσιακό χωριό Περουλάδες. Ένας κεντρικός μεγάλος βράχος που ξεχωρίζει πλαισιώνεται από μικρότερους που αγκαλιάζονται από κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά στα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει μια εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη, κολυμπώντας σε ένα παραδεισένιο μέρος.

Πέρα όμως από τις μικρές παραλίες που δημιουργούνται ανάμεσα στους βράχους, το μαγευτικό αυτό μέρος θα σας εντυπωσιάσει και με το φυσικό του κάλος καθώς είναι ένα δασώδες τοπίο με μονοπάτια και δρομάκια που όλα οδηγούν σε σημεία με απίστευτη θέα. Ένα είναι σίγουρο, ότι αυτό το μέρος θα το θυμάστε σε όλη σας τη ζωή!

Παραλία του Ίσσου με το Κεδροδάσος.

Ο Ίσσος είναι μια παραλία με χρυσαφένια άμμο που αποτελεί το φυσικό όριο ενός από τα ωραιότερα οικοσυστήματα της Κέρκυρας. Βόρεια του Ισσού βρίσκεται η παραλία Χαλικούνας, στα νότια η παραλία του Αγίου Γεωργίου και στα ανατολικά η λίμνη Κορισσίων. Είναι μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες παραλίες της Κέρκυρας και ανήκει στο χωριό του Χλωμού. Παραμένει παρθένα από άποψη τουριστικής εκμετάλλευσης λόγω του ότι συνορεύει και ανήκει, μαζί με τον γειτονικό Χαλικούνα, στη προστατευμένη περιοχή Natura της λιμνοθάλασσας Κορισσίων. Είναι διάσημη για την απέραντη άμμο με θίνες, τους αμμόλοφους και τα πεντακάθαρα νερά της.

Χωρίζεται από το γειτονικό Χαλικούνα με ένα μικρό κεδροδάσος δίπλα στη λίμνη Κορισσίων. Το κεδροδάσος ή αραχνόδασος όπως πολλοί αποκαλούν λόγω των άπειρων άκακων αραχνών και ιστών που υπάρχουν ανάμεσα στους κέδρους είναι το μοναδικό στο νησί. Αποτελείται από θαλασσόκεδρους, ένα είδος κέδρου που αναπτύσσεται στη βόρεια Μεσόγειο σε παράκτιες εκτάσεις άμμου. Τι πιο όμορφο από το να απολαύσετε το μπάνιο σας σε αυτές τις υπέροχες παραλίες και στη συνέχεια να περιπλανηθείτε σε αυτό το φανταστικό δάσος;

Βόλτα στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας.

Αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ακριβώς επειδή στο πέρασμα των αιώνων, η πόλη της Κέρκυρας διατηρήθηκε ζωντανή. Περπατώντας στα καντούνια μπορεί κανείς να έρθει αντιμέτωπος με όλους τους πολιτισμούς, που εναλλακτικά αυτή φιλοξένησε καθώς και όλες τις ιστορικές φάσεις που γνώρισε η Πόλη.

 

Θα διαπιστώσει ότι το παρελθόν και οι σύγχρονες ανάγκες βρίσκονται σε μια αρμονική σχέση και αυτή είναι και η μαγεία της. Μέσα στην Παλιά Πόλη θα συναντήσετε τα δύο Ενετικά Φρούρια (Παλιό και Νέο), τη Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη πλατεία στην Κέρκυρα και στα Βαλκάνια, το Λιστόν, το δρόμο με τις καμάρες στο κέντρο της Κέρκυρας και τον Άγιο Σπυρίδωνα, την εκκλησία του πολιούχου της Κέρκυρας με το μεγάλο πυργοειδές καμπαναριό. Τέλος, θα πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε από το Kαμπιέλο και τα Mουράγια μια πανέμορφη παραδοσιακή γειτονιά με θέα τη θάλασσα.

Παλαιόπολη.

Πρόκειται για τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο του νησιού. Είναι η περιοχή που αναπτύχθηκε κατά κύριο λόγο η πόλη κατά την αρχαιότητα. Τα πρώτα σημάδια κατοίκησης ανάγονται στον 8ο π.Χ. αιώνα. Βρίσκεται στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται Κανόνι, από τη Λιμνοθάλασσα Χαλικιοπούλου, το αρχαίο Υλλαϊκό Λιμάνι έως τον κόλπο της Γαρίτσας, το λιμάνι του Αλκίνοου, του ομηρικού βασιλιά των Φαιάκων.

Μέσα στον αρχαιολογικό χώρο εντάσσεται και το Μον Ρεπό, το κτήμα με τα θερινά ανάκτορα, που τώρα στεγάζουν το Μουσείο της Παλαιόπολης. Το κτήμα (οι τότε κήποι του βασιλιά) αποτελείται από φυτά και δέντρα φερμένα από όλο τον κόσμο και σπάνια με μονοπάτια που οδηγούν στη θάλασσα. Εκεί υπάρχει και μια μικρή παραλία όπου μπορείτε να κάνετε τη βουτιά σας με θέα το Παλιό Φρούριο.